EN HR
  • Divljina 15

    Wildlife

    Info

    Redatelj: Paul Dano
    Scenarist: Paul Dano, Zoe Kazan (prema romanu Richarda Forda)
    Producent: Alex Saks, Paul Dano, Oren Moverman, Ann Ruark, Jake Gyllenhaal, Riva Maker
    Produkcijska kuća: June Pictures, Nine Stories Productions, Sight Unseen Pictures
    Direktor fotografije: Diego Garcia
    Montaža: Louise Ford, Matthew Hannam
    Glumci: Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Bill Camp

    Zemlja: SAD
    Godina: 2018.
    Trajanje: 104'
    Početak prikazivanja: 20. 12. 2018.

    Sinopsis

    Jeanette (Cary Mulligan) i njezin muž Jerry (Jake Gyllenhaal) žive u gradiću u Montani početkom 1960-ih. Njihov brak dolazi na kušnju kad Jerry izgubi posao i pošalju ga na nekoliko tjedana kao vatrogasca volontera na gašenje šumskih požara. Za to vrijeme njihov četrnaestogodišnji sin Joe promatra kako mu se roditelji udaljavaju i kako se njegova majka sve više mijenja. A Jeanette će nekako morati prehraniti obitelj i izaći iz uobičajene uloge kućanice. Ova nezavisna drama redateljski je prvijenac holivudskog glumca Paula Danoa: “Ovo je priča o sazrijevanju sva tri člana obitelji, majke, oca i sina.” Film je premijerno prikazan ove godine na Sundanceu.

    Nagrade i festivali

    Sundance Film Festival 2018; Karlovy Vary International Film Festival 2018; Zagreb Film Festival 2018 - glavni dugometražni program

    Životopis redatelja

    Paul Dano poznati je glumac s ulogama u filmovima kao što su Mala Miss Amerike (2006.), Bit će krvi (2007.), Ruby Sparks (2012.), 12 godina ropstva (2013.), Zatočene (2013.), Love and Mercy (2014.), Mladost (2015.), Okja (2017.). Divljina je njegov redateljski debi.