EN HR
 •  
 •  
 •  
 •  

HALLA IDE U RAT


Benedikt Erlingsson, 2018.

MALI


Antonio Nuić, 2018.

POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ


Predrag Ličina, 2019.

ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA...


Peter Farrelly, 2018.

Vijesti

 • 18.ožujak
  Događanja

  Fil(m)harmonija: 130. obljetnica rođenja Charlieja Chaplina

  Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija već sedam godina zaredom donose klasike iz ere nijemog filma na veliko platno zagrebačkog kina Europa! To nezaboravno iskustvo oduševljava sve filmofile i ljubitelje klasične glazbe, ali i publiku željnu audiovizualnih senzacija koje se ne mogu doživjeti svaki dan.

   

  Dan Chaplinova rođenja, 16. travnja, rezerviran je za slavljenje Chaplinova lika i djela uz dva velika filma koja će uživo glazbom popratiti orkestar Zagrebačke filharmonije...

 • 5.ožujak
  Novosti

  Novo: Otkačena akcijska komedija 'Halla ide u rat'

  Iz dalekog Islanda u naše kino stiže 'Halla ide u rat' – otkačena akcijska komedija o neustrašivoj eko-teroristici koja objavljuje rat lokalnom industrijskom gigantu. Novi festivalski hit redatelja Benedikta Erlingssona već od četvrtka, 7. ožujka stiže na naš redovni repertoar, a u sklopu manifestacije Ženijalni dani bit će prikazan i u nezavisnim kinima diljem Hrvatske.

   

  Glavna junakinja, Halla, aktivistkinja je koja se hrabro hvata u koštac s planetarnim problemima dok...

 • 13.ožujak
  Novosti

  Što i kako rade Filmski kritičari 54+

  Od kolovoza 2018. do lipnja 2019. u kinu Europa pod mentorstvom renomirane filmske kritičarke Višnje Vukašinović održava se projekt Filmski kritičari 54+. U sklopu projekta 20 polaznika starijih od 54 godine redovito se sastaju na filmskim projekcijama i radionicama filmske kritike.

   

  Brojna istraživanja ukazuju na to kako kreativne aktivnosti mogu pozitivno utjecati na mentalno i fizičko zdravlje pojedinaca te da je sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima vrlo važan čimbenik...

 • 12.ožujak
  Na programu

  Hrvatski metafilm 'Lada Kamenski'

  U metafilmu ‘Lada Kamenski’ redateljskog tandema Sare Hribar i Marka Šantića tri sredovječne glumice beskrupulozno se natječu za ulogu bivše radnice u tvornici Kamensko. Usred brisanja granica između fikcije i stvarnosti solidarnost jednog (radničkog) ženskog kolektiva stoji u suprotnosti s razjedinjenošću drugog (filmskog) ženskog kolektiva. 

 • 16.siječanj
  Novosti

  Pobjednik Pule 'Mali' u kinima!

  Film 'Mali' je u srpnju prošle godine trijumfirao na 65. izdanju Pulskog filmskog festivala osvojivši Veliku zlatnu arenu za najbolji film, Oktavijana – nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara te Zlatnu arenu za specijalne efekte. Nakon nacionalne premijere na Pulskom filmskom festivalu, film 'Mali' svoju međunarodnu premijeru održao je u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala, a od 14. veljače 2019. godine kreće u redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske.

 • 14.ožujak
  Novosti

  Kavalir s pištoljem: posljednja uloga Roberta Redforda

  Oproštajni film velikog Roberta Redforda, u gotovo nostalgičnoj refleksiji života nam predstavlja okorjelog kriminalca potpuno zaljubljenog u svoj „posao“. Kriminalistička komedija inspirirana je istinitom pričom o odvažnom sedamdesetogodišnjaku Forrestu Tuckeru koji je pobjegao iz zloglasnog zatvora San Quentin kako bi počinio niz pljački koje su zbunile predstavnike zakona i zadivile javnost.

 • Array

  Array

  Info

  r: Benedikt Erlingssonuloge: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada

Izdvojeno