EN HR
 • 6.ožujak

  Sudjeluj u izboru za najbolji europski film za mlade!

  Petu godinu za redom kino Europa i Zagreb Film Festival sudjeluju u dodjeli Nagrade mlade publike, koju od 2012. organizira Europska filmska akademija (European Film Academy – EFA) s ciljem promicanja europskog filma i igranog filma za djecu. Dodjela će se održati 5. svibnja u 55 gradova diljem Europe, a kino Europa i ZFF predstavljat će Zagreb i Hrvatsku.

   

  Filmove nominirane za Nagradu odabrao je međunarodni odbor, a ovogodišnji nominirani su nizozemsko-belgijski 'Fight Girl' redatelja Johana Timmersa, norveško-švedski 'Los Bando' redatelja Christiana Loa i britansko-švedski 'Stari momci' redatelja Tobyja MacDonalda. MacDonaldov bio je i u natjecateljskom programu Zagreb Film Festivala i u kinodistribuciji. Nakon Dodjele sva tri filma bit će dostupna na platformama za gledanje filmova na zahtjev, a poveznice će biti dostupne na našim internetskim stranicama od 6. svibnja.

   

  U svakom od 55 gradova, među kojima su Amsterdam, Budimpešta, Bruxelles, London i mnogi drugi, dječji žiri će tijekom istog dana pogledati sva tri filma i sudjelovati u razgovorima o pogledanom te na kraju glasati za omiljeni. Filmu s najviše glasova dodijelit će se nagrada taj isti dan u večernjim satima u Erfurtu, a dodjelu će se moći uživo pratiti na https://yaa.europeanfilmawards.eu/en_EN/home-start.

   

  Svi mladi filmoljupci od 12 do 14 godina koji mogu cijeli dan sudjelovati na ovom posebnom događaju trebaju poslati kratko motivacijsko pismo i listu 10 najdražih filmova s kratkim obrazloženjem poštom na adresu Kino Europa – Kino Bibijada, Varšavska 3, 10000 Zagreb ili e-mailom na katarina@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail). Rok za prijavu je 21.4.

   

  Filmovi će s projekcijama započeti u 9 sati i trajat će sve do 17, a u pauzama će mladi žiri diskutirati o pogledanom sa stručnim moderatorima i gostima. Nakon posljednje projekcije glasovanjem će se odlučiti o najboljem filmu.

   

  Kontakt osoba:

  Katarina Crnčić, koordinatorica programa za djecu i mlade

  katarina@zagrebfilmfestival.com

  mobitel: 098/9739464