EN HR
 • 9.ožujak
   

  Pobjednik KinoKina stiže na veliko platno!

  Nagrađivani francuski film Brailleovo srce u režiji Michela Boujenaha donosi priču o prvoj ljubavi i čarobnoj moći glazbe, a s prvim danom proljeća, 21. ožujka, stiže na program kina Europa.

   

  Film je na nedavno održanom KinoKino Festivalu osvojio Nagradu dječjeg žirija za najbolji film, a šarmantnom i dirljivom pričom oduševio je publiku na festivalima diljem svijeta.

  Marie je uzorna učenica i talentirana čelistica koja boluje od rijetkog očnog poremećaja zbog kojeg ubrzano gubi vid....

 • 18.prosinac
   

  KinoKino Festival traži članove i članice dječjeg žirija!

   

  Imaš između 11 i 15 godina i voliš film? Pošalji nam kritiku filma i možda baš ti postaneš član_ica žirija 3. KinoKino Međunarodnog filmskog festivala za djecu! Festival će se održati od 14. do 18. veljače 2018. u kinu Europa!

  Pošalji nam motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na:
   info@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti u koju školu ideš. U potrazi smo za 5...

 • 4.prosinac
   

  Premijera animiranih filmova Koyaa

  U subotu 16. prosinca 2017. s početkom u 11 sati, u dvorani Müller  održat će se prezentacija i projekcija serijala animiranih filmova „Koyaa i nestašni predmeti“ u produkciji slovenskog Zavoda Zvviks i koprodukciji hrvatskog Studija Dim.

  Prikazat ćemo sedam kratkih animiranih filmova o Koyii autora Kolje Sakside te dokumentarno-animirani film o njihovu nastanku pod nazivom „Živio, Koyaa!“ autorice Marine Andree Škop.

  Koyaa je lutak koji stanuje visoko iznad oblaka, na brdovitoj...

 • 17.listopad
   

  Iz Australije nam stiže priča o dječaku i psu

  Bogata filmska jesen u kinu Europa se nastavlja. Od ovog petka, 20. listopada, na program nam stiže novi filmski naslov za djecu. Radi se o velikom australskom kinohitu Crveni pas: Početak.

   

  11-godišnji Mick Carter odlazi živjeti na farmu svog djeda. U australskoj Pilbari, rijetko naseljenom predjelu daleko od gradskog života, Mick je jedino dijete, gdje se osjeća izgubljeno i napušteno. Taj zabačeni kraj privlači ljude koji vole tišinu, ali Mick nije takav.


  Nakon oluje i poplave, Mick...

 • 2.rujan
   

  Novi naslovi u Kinu Bibijada!

  Ljeto u kinu Bibijada završilo je izložbom dječjih radova i pretpremijernom projekcijom filma Dan kada je moj otac postao grm. Hvala svim posjetiteljima koji su se tijekom ljetnih praznika družili s nama na projekcijama, radionicama filmske kritike te svima koji su u našim filmovima pronašli inspiraciju i nacrtali nam ono što ih se najviše dojmilo.

   

  S početkom školske godine počinje i naša nova kino sezona koja nam na filmski program donosi dva nova naslova, a to su pobjednik KinoKino...

 • 22.kolovoz
   

  Radionica filmske kritike - prijave u tijeku!

  U srijedu, 30. kolovoza, s početkom u 15 sati u francuskoj Medijateci (Preradovićeva 5), održat će se radionica filmske kritike s Višnjom Vukašinović.

   

  Prijave za ovu besplatnu radionicu su otvorene, a broj mjesta za radionicu namijenjenu uzratu 10+ je ograničen. Radionica traje 2 školska sata, a polaznici i polaznice poslije će se uputiti u kino Europa na projekciju filma u sklopu ljetnog Kina Bibijada u 17 sati – Moj život kao Tikvica.

   

  Prijave su otvorene do popunjenja mjesta na...