EN HR
 • 4.travanj
   

  Tražimo članove i članice mladog žirija!

  Postani član/ica žirija koji okuplja 3000 mladih iz cijele Europe i sudjeluj u odabiru najboljeg filma za djecu.

   

  Četvrtu godinu za redom kino Europa i Zagreb Film Festival sudjeluju u dodjeli Nagrade mlade publike, koju od 2012. organizira Europska filmska akademija (European Film Academy – EFA) s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu. Ove godine dodjela će se održati 6. svibnja u čak 46 europskih gradova, a kino Europa i ZFF predstavljat će Zagreb i...

 • 27.ožujak
   

  'Dječak u oblacima' od 30. ožujka u kinu Europa!

  Vjerojatno bi se većina ljudi složila da je djetinjstvo jedno od najljepših životnih razdoblja svake osobe. Nevinost kojom se promatra svijet oko sebe pomiješana sa svakodnevnim otkrivanjem novih stvari neusporediva je sa svime što dolazi u kasnijim fazama našeg životnog razdoblja. Jedan od filmova čija je tema upravo djetinjstvo i otkrivanje svijeta oko sebe te prilagođavanje na nove životne uvjete jest i Dječak u oblacima (Cloudboy) koji nam od ovoga tjedna stiže na program Kina...

 • 9.ožujak
   

  Pobjednik KinoKina stiže na veliko platno!

  Nagrađivani francuski film Brailleovo srce u režiji Michela Boujenaha donosi priču o prvoj ljubavi i čarobnoj moći glazbe, a s prvim danom proljeća, 21. ožujka, stiže na program kina Europa.

   

  Film je na nedavno održanom KinoKino Festivalu osvojio Nagradu dječjeg žirija za najbolji film, a šarmantnom i dirljivom pričom oduševio je publiku na festivalima diljem svijeta.

  Marie je uzorna učenica i talentirana čelistica koja boluje od rijetkog očnog poremećaja zbog kojeg ubrzano gubi vid....

 • 18.prosinac
   

  KinoKino Festival traži članove i članice dječjeg žirija!

   

  Imaš između 11 i 15 godina i voliš film? Pošalji nam kritiku filma i možda baš ti postaneš član_ica žirija 3. KinoKino Međunarodnog filmskog festivala za djecu! Festival će se održati od 14. do 18. veljače 2018. u kinu Europa!

  Pošalji nam motivacijsko pismo (max 1800 znakova) i kritiku svojeg najdražeg filma e-mailom na:
   info@kinokino.hr. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te navesti u koju školu ideš. U potrazi smo za 5...

 • 4.prosinac
   

  Premijera animiranih filmova Koyaa

  U subotu 16. prosinca 2017. s početkom u 11 sati, u dvorani Müller  održat će se prezentacija i projekcija serijala animiranih filmova „Koyaa i nestašni predmeti“ u produkciji slovenskog Zavoda Zvviks i koprodukciji hrvatskog Studija Dim.

  Prikazat ćemo sedam kratkih animiranih filmova o Koyii autora Kolje Sakside te dokumentarno-animirani film o njihovu nastanku pod nazivom „Živio, Koyaa!“ autorice Marine Andree Škop.

  Koyaa je lutak koji stanuje visoko iznad oblaka, na brdovitoj...

 • 17.listopad
   

  Iz Australije nam stiže priča o dječaku i psu

  Bogata filmska jesen u kinu Europa se nastavlja. Od ovog petka, 20. listopada, na program nam stiže novi filmski naslov za djecu. Radi se o velikom australskom kinohitu Crveni pas: Početak.

   

  11-godišnji Mick Carter odlazi živjeti na farmu svog djeda. U australskoj Pilbari, rijetko naseljenom predjelu daleko od gradskog života, Mick je jedino dijete, gdje se osjeća izgubljeno i napušteno. Taj zabačeni kraj privlači ljude koji vole tišinu, ali Mick nije takav.


  Nakon oluje i poplave, Mick...