EN HR
  • Moj prvi odlazak u kino 4

    Info

    Trajanje: 50'

    Sinopsis

    Blok kratkometražnih filmova namijenjen je mališanima predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu. Uz zajedničko gledanje i uživanje u čaroliji filmske projekcije, mališani će sudjelovati i u izrađivanju filmskih diplomica koje će ih podsjećati na njihovo prvo festivalsko filmsko iskustvo! Dijaloge iz filmova čitat će glumci Sara Stanić i Filip Riđički.

    KAPLJICE, r. Sarah Joy Jungen, Karsten Hoop, Danska, 2017, 3'

    Upoznajemo malenu zajednicu kišnih kapljica koje su bitna karika u vodenom ciklusu. Gledamo kako uživaju u kiši i suočavaju se s neizbježnim: kiša će jednog dana prestati padati. Njihova se veličanstvenost razotkriva kada sunce izađe i saznaju da se nemaju čega bojati.

    LIMUN I BAZGA, r. Ilenia Cotardo, UK, 2017, 3' 

    Dva kolibrića Limun i Bazga brat su i sestra. Njihova su krila premala pa ne mogu odletjeti u toplije krajeve s drugim pticama. Kako bi ipak pronašli način da polete, morat će izumiti razne naprave.

    ŠARENE PTICE, r. Oana Lacroix, Švicarska, 2018, 6' 

    U prostranoj šumi u kojoj žive jednobojne ptice svi su pronašli svoje mjesto na drvetu koje im odgovara po boji. No što ako ptica ima više boja?

    ČUDESNI MALENI CRV, r. Anna Gentilini, UK/Austrija, 2017, 3' 

    Verniju je dojadilo biti crv. Radije bi bio leptir. Kada se ne uspije čudesno transformirati u gusjenicu uzet će stvari u svoje ruke.

    COCOV DAN, r. Tatiana Moshkova, Rusija, 2017, 4' 

    Upoznajte malenog krokodila Cocoa koji se skriva od snježnih oluja, istražuje podvodne svjetove i čak pretvara u Godzillu – a sve to da uopće ne izađe iz stana!

    OTOK, r. Max Mörti, Robert Löbel, Njemačka, 2017, 3' 

    Na malenom otoku žive razna egzotična stvorenja. Pratimo njihove neobične zgode i susrete.

    POMALO IZGUBLJEN, r. Hélène Ducrocq, Francuska, 2017, 5' 

    Kakva nesreća! Maleni Sović ispao je iz svojeg gnijezda. Sada je izgubljen, a mami nema traga! Uz pomoć nove prijateljice Vjeverice kreće u potragu za svojom mamom.

    JAZZOO, r. Adam Marko-Nord, Švedska, 2017, 9' 

    Leteći nilski konj u potrazi je za najbližim jezerom. Riba je za volanom, bježi od morskog psa. Mala koala želi skakati poput klokana, a bučna horda slonova priređuje zabavu koja –izluđuje majmune. U ovim šarenim animacijama iz životinjskog carstva nikad nije dosadno, a glazbenu podlogu čine razigrane jazz melodije nagrađivanog švedskog kvinteta Oddjob.

    ZELENA PTICA, r. Maximilien Bougeois, Quentin Dubois, Marine Goalard, Irina Nguyen-Duc, Pierre Perveyrie, Francuska, 2017, 7' 

    Priča o zelenoj i bučnoj, ali brižnoj ptici koja je snijela svoje prvo jaje. Razne neočekivane prepreke ispriječe joj se na putu i mora ih sve riješiti prije nego što se njezini ptići izlegnu.

    ŽELIM ŽIVJETI U ZOOLOŠKOM VRTU, r. Evgenija Golubeva, Rusija, 2017, 6' 

    Saši doma ne cvjetaju ruže. Njezini roditelji očekuju da posprema sobu, jede zobenu kašu i piše zadaću. Saša odluči da život u zoološkom vrtu zvuči mnogo zanimljivije! Možda pronađe svoje mjesto među pingvinima ili žirafama?