EN HR
 • Capri-Revolucija

  Capri-Revolution, povijesna drama

  Info

  Redatelj: Mario Martone
  Scenarist: Mario Martone, Ippolita di Majo
  Producent: Nicola Giuliano, Francesca Cima, Carlotta Calori, Jérôme Seydoux, Ardavan
  Produkcijska kuća: Indigo Film, Rai Cinema, Pathé Films
  Direktor fotografije: Michele D’Attanasio
  Montaža: Jacopo Quadri, Natalie Cristiani
  Glazba: Sascha Ring, Philipp Thimm
  Glumci: Marianna Fontana, Reinout Scholten van Aschat, Antonio Folletto, Gianluca Di Gennaro, Eduardo Scarpetta

  Zemlja: Italija/Francuska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 122'

  Sinopsis

  Godina je 1914. i Italija se sprema za rat. Mladi umjetnici sa sjevera Europe pronašli su na otoku Capri idealno mjesto na kojem će osnovati komunu te se posvetiti istraživanju životnih i umjetničkih užitaka. Povijesna drama prepričava susret između pripadnika komune koju predvodi karizmatični Seybu, odvažne pastirice Lucije i mladog gradskog doktora Carla. Paralelno se pred nama podastire bogata povijest otoka Capri koji je na početku 20. stoljeća magično privlačio sve one koji su bili u potrazi za utopijom i sanjali o slobodi, poput Rusa, koji su se u progonstvu na Capriju pripremali za Oktobarsku revoluciju. Vizualno raskošna filmska saga poziva nas na promišljanje odnosa čovjeka i prirode te umjetnosti i revolucije.

  Nagrade i festivali

  Venecijanski filmski festival 2018. – nominacija za Zlatnog lava, nagrada Arca CinemaGiovani za najbolji talijanski film, nagrada Pasinetti za najbolji film, najbolja kostimografija i glazbeni zapis, nagrada Sfera 1932.
  Nagrade David di Donatello 2019.– ukupno 5 nagrada (najbolja režija, fotografija, glavna glumica, sporedna glumica i glazba).