EN HR

NA PUTU


Joachim Lafosse, 2018.

TERET (THE LOAD)


Ognjen Glavonić, 2018.

8. TJEDAN TURSKOG FILMA


21. - 26. 5.

TRANZIT (2018)


Christian Petzold, 2018.

Vijesti

 • 25.travanj
   

  Pobjednik Karlovy Vary Festivala na programu

  Radu Jude priznati je rumunjski redatelj čiji rad kontinuirano pratimo u programu Zagreb Film Festivala više od deset godina. Njegovi filmovi osvojili su brojne nagrade i priznanja, a u njima uvijek na duhovit i inteligentan način kritizira društvo na svim razinama. Svojim zadnjim filmom Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari osvojio je nagradu za Najbolji film na Karlovy Vary Festivalu. 

   

  Film prati kazališnu redateljicu Marianu čija nova predstava pokušava...

 • 18.travanj
   

  Reagiranje uprave kina Europa na izjavu gradonačelnika Milana Bandića

  Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na gradskoj skupštini održanoj danas, 18. travnja, izjavio je sljedeće: “Znate da je Boris T. Matić silovanim ženama Vukovara za njihovu tribinu fakturirao račun od 30 tisuća kuna. Tako, evo, on osjeća Hrvatsku”.

   

  Sa zgražanjem odbacujemo gradonačelnikovu tvrdnju. Navedena neistinita tvrdnja odnosi se na premijeru filma Sunčica u organizaciji Udruge žena u domovinskom ratu koja se održala u ožujku 2014. Tada su naplaćeni uobičajeni...

 • 18.travanj
   

  Novo na programu: Pobjednik 16. ZFF-a ‘Teret’ i intrigantni omnibus ‘Duboki rezovi’

  Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala i jedan od najboljih filmova regije u posljednjih nekoliko godina, Teret srpskog redatelja Ognjena Glavonića, dolazi na repertoar kina Europa 18. travnja. 

   

  ‘Teret’ u maniri filma ceste prati Vladu, vozača kamiona, u zadatku prevoženja tajanstvenog tereta s Kosova do Beograda. Temeljen je na istinitoj priči o pokušaju Miloševićevog režima da za vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. prikrije ratne zločine nad Albancima....

 • 16.travanj
   

  OBAVIJEST: Fil(m)harmonija: 13. obljetnica rođenja Charlieja Chaplina

  Zbog neusklađenosti notnih zapisa za film 'Mališan' došlo je do promjene današnjih izvedbi. U 18:00 sati umjesto filma 'Mališan' prikazat ćemo film 'Cirkus'.

   

  Svi koji su kupili ulaznice za projekciju filma 'Mališan' u 18:00 sati s istom će moći ući u dvoranu ili mogu dobiti povrat novca na blagajni kina Europa od 15:00 sati. Projekcija filma 'Cirkus' u 20:00 sati održat će se prema planu. U znak isprike na ulazu u dvoranu dijelit će se besplatne kokice.

   

  Ukoliko ste kupili ulaznicu...

 • 15.travanj
   

  Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina

  Muzej grada Zagreba u sklopu izložbe „Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina“ priredio je popratni filmski program u Kinu Europa. Na programu su dva žanrovski i kronološki različita filma – dokumentarni film „Trst, Jugoslavija“ (2017.) i kultni 35'mm film u boji „Ljubav i moda“ (1960.).

   

  Zamah domaće konfekcije, amerikanizacija društva, butik kultura, mini suknja, rokeri tzv. „čupavci“, neželjena školska uniforma, pojava potrošačke kulture, te mnogi drugi fenomeni obilježili su...

 • 15.travanj
   

  Pogledajte dok možete!

  Program znakovita imena 'Pogledajte dok možete!' traje dok odbrojavamo dane do najavljenog zatvaranja kina Europa 1. lipnja 2019.

   

  Prikazat ćemo neke od vaših najdražih filmova u proteklih nekoliko godina, među kojima su i Halla ide u rat Benedikta Erlingssona, Moonlight Barryja Jenkinsa, Crni član KKKlana Spike Leeja, Najsretniji dan u životu Ollija Makija Juhoa Kuosmanena, Krivnja Gustava Möllera i Bez ljubavi Andreja Zvjaginceva. Na programu će se za početak naći i novi filmovi ...

Izdvojeno