EN HR

KVADRAT


Ruben Östlund, 2017.

CIRKUS


Charles Chaplin, 1928.

SRETAN KRAJ


Michael Haneke, 2017.

BEZ LJUBAVI


Andrej Zvajgincev, 2017.

UBOJSTVO SVETOG JELENA


Yorgos Lanthimos, 2017.

OPČINJEN


Sofia Coppola, 2017.

VRTULJAK ŽIVOTA


Woody Allen, 2017.

MUŠKARCI NE PLAČU


Alen Drljević, 2017.

ŽABA


Elmir Jukić, 2017.

LJUBAVNICI I DESPOT


Ross Adam, Robert Cannan, 2016.

Vijesti

 • 19.studeni
   

  Domaći horor 'Egzorcizam' u kinu!

  Nakon nagrađivanog 'Zvizdana' Dalibor Matanić odlučio je snimiti niskobudžetni horor 'Egzorcizam' prema istoimenoj kazališnoj predstavi koju je postavio u Istarskom narodnom kazalištu. Od ponedjeljka, 20. studenog prvi domaći film o egzorcizmu možete pogledati i u našem kinu!

   

  Najnoviji film jednog od najistaknutijih hrvatskih suvremenih filmaša psihološki je horor temeljen na istinitoj priči o djevojci iz Vodnjana nad kojom je izvršen obred istjerivanja đavla. U glavnim su ulogama Nika...

 • 19.studeni
   

  Novo na programu: 'Žaba' i 'S balkona'

  Friško s 15. izdanja ZFF-a na redovni program stižu nam dva zanimljiva naslova: debitantsko ostvarenje Elmira Jukića 'Žaba' i norveški ljetni hit 'S balkona' redatelja Olea Giævera.

   

  'Žaba' je bosanskohercegovačka komorna drama s elementima crne komedije snimljena prema kultnom kazališnom predlošku Dubravka Mihanovića. Zeko je ratni veteran s PTSP-om kojeg proganjaju mračne misli. Bliži se Bajram te on pokuša svojeg brata Bracu, kockara i alkoholičara, izvesti na pravi put. Braco se...

 • 19.studeni
   

  Svečanom dodjelom nagrada zatvoren 15. ZFF!

  U subotu 18. studenoga u 20 sati, uz proglašenje pobjednika, zatvoreno je ovogodišnje petnaesto izdanje Zagreb Film Festivala. Uz obrazloženje žirija kako se radi o moćnom, hrabrom i relevantnom filmu, fenomenalnih glumačkih i režijskih vještina, Zlatna kolica za najbolji dugometražni film 15. ZFF-a dodijeljena su bosanskohercegovačkom filmu 'Muškarci ne plaču' redatelja Alena Drljevića dok je posebno priznanje u ovoj kategoriji dodijeljeno francuskom filmu 'Parižanka' Léonor Serraille.


  ...

 • 18.studeni
   

  'Ubojstvo svetog jelena' u kinu!

  U kino nam stiže jedan od najintrigantnijih filmova protekle godine! 'Ubojstvo svetog jelena' psihološki je triler s elementima horora koji se odvija između četiri obiteljska zida. Najnoviji uradak grčkog enfant terriblea Yorgisa Lanthimosa (hvaljenog autora bizarne crne komedije 'Jastog'), uznemirujuća je priča o naizgled sretnoj i bogatoj obitelji koja doživi mračni preokret nakon što neobični 16-godišnjak Martin uđe u njihove živote.

   

  Nicole Kidman glumi uspješnu oftalmologinju koja...

 • 18.studeni
   

  Subota na 15. ZFF-u: Zatvaranje uz 'Žabu'!

  15. Zagreb Film Festival bliži se kraju - pridružite nam se na dodjeli nagrada i zatvaranju festivala uz bosanskohercegovačku komornu dramu s elementima crne komedije 'Žaba'.

   

  U 11 sati u Bibijadi ponovno se družimo s našom omiljenom švedskom nevaljalicom 'Pipi Duga Čarapa', a u 16 sati reprizno prikazujemo eksplozivnu antiratnu dramu 'Muškarci ne plaču', dugometražni prvijenac Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo i napunio našu veliku dvoranu.

   

  Ceremonija dodjele nagrada...

 • 17.studeni
   

  Petak na 15. Zagreb Film Festivalu!

  U sedmi dan natjecateljskog programa ulazimo s dramom  'Nestanak' iranskog redatelja Alija Asgarija, redatelja kojeg već uspoređuju s njegovim slavnim sunarodnjakom, oskarovcem Asgarom Farhadijem, a kako bi zaobišao cenzuru Asgari prikazuje svoje filmove samo izvan Irana. Kako to izgleda kad se zakon diskriminatoran prema ženama upetlja u ljubav na njezinu samom početku, provjerite na projekciji u 19 h na koju dolazi i sam redatelj!

   

  Glavni natjecateljski program nastavlja se u 21:30 h...

Izdvojeno