EN HR

TRANZIT (2018)


Christian Petzold, 2018.

KAVALIR S PIŠTOLJEM


David Lowery, 2018.

RUSKI FILMSKI TJEDAN...


27. - 31. 3. 2019.

MOJ DIDA JE PAO S MARSA


Marina Andree Škop, Dražen Žarković, 2019.

MI


Jordan Peele, 2019.

HALLA IDE U RAT


Benedikt Erlingsson, 2018.

MALI


Antonio Nuić, 2018.

POSLJEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ


Predrag Ličina, 2019.

Vijesti

 • 14.ožujak
   

  Kavalir s pištoljem: posljednja uloga Roberta Redforda

  Oproštajni film velikog Roberta Redforda, u gotovo nostalgičnoj refleksiji života nam predstavlja okorjelog kriminalca potpuno zaljubljenog u svoj „posao“. Kriminalistička komedija inspirirana je istinitom pričom o odvažnom sedamdesetogodišnjaku Forrestu Tuckeru koji je pobjegao iz zloglasnog zatvora San Quentin kako bi počinio niz pljački koje su zbunile predstavnike zakona i zadivile javnost.

 • 12.ožujak
   

  Subtitled Tuesday 'Woman at War'

  On March 12, our regular screening program 'Subtitled Tuesday' (with English subtitles included) will present the Icelandic eco-feminist parody 'Woman at War' directed by Benedikt Erlingsson. Screening starts at 9 p. m.

   

  A quirky action comedy about a fifty-year-old choir teacher Halla known in the media only as “the Mountain Woman”, who secretly wages a war on the local aluminum industry. But the passionate environmental mission to protect the pristine Icelandic Highlands will...

 • 12.ožujak
   

  Hrvatski metafilm 'Lada Kamenski'

  U metafilmu ‘Lada Kamenski’ redateljskog tandema Sare Hribar i Marka Šantića tri sredovječne glumice beskrupulozno se natječu za ulogu bivše radnice u tvornici Kamensko. Usred brisanja granica između fikcije i stvarnosti solidarnost jednog (radničkog) ženskog kolektiva stoji u suprotnosti s razjedinjenošću drugog (filmskog) ženskog kolektiva. 

 • 1.ožujak
   

  Venecija u Zagrebu po šesti put!

  Program Venecija u Zagrebu šestu godinu zaredom na platno našeg kina donosi filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), najstarijeg i jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu!

   

  U programu ovogodišnje Venecije u Zagrebu, manifestacije koja je proizvod dugogodišnje suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu domaća će publika od 10do 16. ožujka moći pogledati osam atraktivnih talijanskih filmova prikazanih na posljednjem izdanju ovog prestižnog filmskog festivala u rujnu prošle godine. 

 • 27.veljača
   

  Kreće peto izdanje Ženijalnih dana!

  5. izdanje Ženijalnih dana, filmske manifestacije u povodu 8. marta ‒ Međunarodnog dana žena održat će se ove godine od 7. do 10. ožujka u 29 kina u 26 gradova, mjesta i otoka diljem zemlje. Manifestacija se održava u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača – Kino mreže, a jedan od sudionika je i naše kino.

   

  U četiri filmska dana posvećena ženama, od četvrtka do nedjelje gledat ćemo nekoliko nagrađivanih naslova koji na različite načine tematiziraju nepristajanje na...

 • 25.veljača
   

  Prva hrvatska komedija o zombijima

  'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' satirični je film o zombijima u režiji Predraga Ličine ili riječima redatelja „komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija, s natruhama strave i užasa, avanture i romanse. Sporedne role dopale Slovencima, Bosancima i Albancima.“

   

  Vješto kombinirajući žanrove komedije, horora i trilera, film prati razvoj događaja nakon što zavlada zombi-epidemija zahvaljujući zagađenoj vodi koja je postala konstanta siromašnom narodu koji jedva spaja kraj s krajem. Sedam godina nakon što je Hrvatska bankrotirala, a ljudi se pretvorili u zombije, rijetki su oni koji se uspijevaju oduprijeti opasnom virusu. 

Izdvojeno