EN HR

CIRKUS


Charles Chaplin, 1928.

UBOJSTVO SVETOG JELENA


Yorgos Lanthimos, 2017.

OPČINJEN


Sofia Coppola, 2017.

EGZORCIZAM


Dalibor Matanić, 2017.

MUŠKARCI NE PLAČU


Alen Drljević, 2017.

S BALKONA


Ole Giæver, 2016.

Vijesti

 • 28.studeni
   

  Subtitled Tuesday: 'The Frog'

  On November 28, our regular screening program 'Subtitled Tuesday' (with English subtitles included) will present the debut fillm 'The Frog' (Žaba', 2017), directed by BiH director Elmir Jukić. Screening starts at 9:05 p. m.

   

  Zeko, a barber and ex-soldier suffering from Post-Traumatic Stress Disorder, invites his brother Braco and his friend Švabo to Eid festivities. He intends to take advantage of the festive mood and ask his brother, a gambler and alcoholic, to change his ways....

 • 19.studeni
   

  Svečanom dodjelom nagrada zatvoren 15. ZFF!

  U subotu 18. studenoga u 20 sati, uz proglašenje pobjednika, zatvoreno je ovogodišnje petnaesto izdanje Zagreb Film Festivala. Uz obrazloženje žirija kako se radi o moćnom, hrabrom i relevantnom filmu, fenomenalnih glumačkih i režijskih vještina, Zlatna kolica za najbolji dugometražni film 15. ZFF-a dodijeljena su bosanskohercegovačkom filmu 'Muškarci ne plaču' redatelja Alena Drljevića dok je posebno priznanje u ovoj kategoriji dodijeljeno francuskom filmu 'Parižanka' Léonor Serraille.


  ...

 • 18.studeni
   

  Subota na 15. ZFF-u: Zatvaranje uz 'Žabu'!

  15. Zagreb Film Festival bliži se kraju - pridružite nam se na dodjeli nagrada i zatvaranju festivala uz bosanskohercegovačku komornu dramu s elementima crne komedije 'Žaba'.

   

  U 11 sati u Bibijadi ponovno se družimo s našom omiljenom švedskom nevaljalicom 'Pipi Duga Čarapa', a u 16 sati reprizno prikazujemo eksplozivnu antiratnu dramu 'Muškarci ne plaču', dugometražni prvijenac Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo i napunio našu veliku dvoranu.

   

  Ceremonija dodjele nagrada...

 • 17.studeni
   

  Petak na 15. Zagreb Film Festivalu!

  U sedmi dan natjecateljskog programa ulazimo s dramom  'Nestanak' iranskog redatelja Alija Asgarija, redatelja kojeg već uspoređuju s njegovim slavnim sunarodnjakom, oskarovcem Asgarom Farhadijem, a kako bi zaobišao cenzuru Asgari prikazuje svoje filmove samo izvan Irana. Kako to izgleda kad se zakon diskriminatoran prema ženama upetlja u ljubav na njezinu samom početku, provjerite na projekciji u 19 h na koju dolazi i sam redatelj!

   

  Glavni natjecateljski program nastavlja se u 21:30 h...

 • 16.studeni
   

  Četvrtak na 15. Zagreb Film Festivalu!

  Već šesti dan pod geslom Hot in November traje Zagreb Film Festival, a filmska vrućina u studenom konačno je zavladala natjecateljskim programom dugometražnog igranog filma. Tako će četvrtak na ZFF-u gledatelje odvesti na putovanje – od hladne danske zabiti sve do toplog vrha talijanske "čizme".


  U 19 sati gledamo 'Zimsku braću', impresivan dugometražni prvijenac islandskog redatelja Hlynura Pálmasona. Rudnik u danskoj zabiti pozornica je atmosferične priče o ljubavnom trokutu i bratskom...

 • 15.studeni
   

  Srijeda na 15. Zagreb Film Festivalu!

  Peti dan natjecateljskog programa dugometražnog igranog filma u 19 sati u našem kinu donosi dobitnika nagrada festivala u Chicagu, Varšavi i San Sebastiánu, danski film 'Zavodnik' Milada Alamija o šarmantnom mladom Irancu u Kopenhagenu koji se nalazi usred očajničke potrage za kakvom usamljenom Dankinjom koja će ga spasiti od deportacije u domovinu.


  Nepodnošljivo nonšalantna mlada zvijezda filma 'Parižanka' iako praznog novčanika, bez planova za budućnost i mjesta za prespavati, odlučna je...

Izdvojeno